2017-08-15

Elkraftingenjör/arbetsledare till SöderenergiRSS

Vi söker dig som har teknisk kompetens inom kraftsegmentet och vill vara med att utforma, utveckla samt modernisera våra framtida elanläggningar. Som person gillar du att arbeta självständigt samt i team och projektform. Du är strukturerad och vet vilka uppgifter som bör prioriteras.

Din nya tjänst
I din roll som elkraftsingenjör kommer du att vara arbetsledare för en grupp ingenjörer inom elplanering. Du kommer att tillhöra avdelningen för El/Automation på Söderenergi AB

Du kommer även att arbeta med att drift, underhåll och av anläggningar för elförsörjning av el inom processindustrin. Är du erfaren inom el och vill utvecklas i en ny roll med mycket eget inflytande och många spännande arbetsuppgifter både administrativt och hands-on. Då finns det en intressant möjlighet för dig hos Söderenergi. Vi söker nu en elkraftingenjör/arbetsledare som kommer arbeta med anläggningar för elkraftsystem inom Söderenergis Värme- och elkraftproduktion anläggningar.
Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:
Som elkraftingenjör kommer du i huvudsak att arbeta med att planlägga, förebyggande och planerat underhåll inom Söderenergis elkraftsanläggningar i syfte att eliminera och proaktivt minska störningar i företagets produktionsanläggningar, allt i enlighet med gällande förordningar, lagkrav och rutiner. Säkerhet, tillgänglighet och verkningsgrad är ledstjärnor i ditt dagliga arbete.

* Medverka som teknisk rådgivare vid inköp inom el-området.
* Planera, leda, fördela och kontrollera arbetsuppgifter i den dagliga verksamheten.
* Delta i projekt - planering av projekt, från uppstart till avslut.
* Upprätta och uppföljning av serviceavtal inom verksamheten.

Din bakgrund
Vi tror att du har en utbildning på lägst gymnasienivå (elprogrammet), med inriktning elteknik, elkraft eller motsvarande, och har en stabil teoretisk grund inom ellära, vi ser gärna att du har allmän behörighet AB (låg- och högspänning).
Det är meriterande att arbetat med projektering eller konstruktion av elanläggningar för industri eller processanläggningar och har erfarenhet av underhåll och felsökning från elkraftsutrustningar så som generator, transformatorer, ställverk, effektbrytare, reläskydd och kontrollutrustningar, likströmsfördelningar, drivutrustningar samt UPS-anläggningar.
Ledarskaps erfarenhet är meriterande
Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Din profil
Som person är du ansvarstagande, noggrann, pedagogisk serviceinriktad samt besitter mycket god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta kundorienterat i ett högt tempo.
Eget driv samt god problemlösningsförmåga och ett strategiskt långsiktigt tänk behöver du också ha för att klara av jobbet på ett bra sätt.
Du har en teknisk nyfikenhet och funktionsförståelse och en vilja att lära dig nya saker och tar gärna initiativ till förbättringar. Du har ett väl utvecklat säkerhetstänk.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar Söderenergi med Thalamus. Hjärtligt välkommen att skicka in din ansökan till ansokan@soderenergi.se och har du frågor ringer du till Camilla Molander 070-307 12 50 eller Christer Johansson på 070-396 56 44. Intervjuer kommer att ske fortlöpande.
Vi ser fram emot att få läsa din ansökan.

Din nya arbetsgivare
Söderenergi värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.
El och värme för ett hållbart samhälle - Sveriges fjärde största fjärrvärmeproducent
Söderenergi eldar främst återvunna och förnyelsebara bränslen. Uppvärmning, elförsörjning och klok avfallshantering är centrala behov i våra hållbarhetssträvande ägarkommuner. Vi omvandlar utsorterat avfall till energi i form av värme och el med goda miljöprestanda. Det är ett smart resursutnyttjande, en miljötjänst av rang. Vi förser cirka 300 000 personer, kontor och industrier i södra Storstockholm med fjärrvärme. Vår produktion av el motsvarar förbrukningen av hushållsel i 100 000 bostäder och säljs på den nordiska elbörsen Nordpool.

Varaktighet, arbetstid
Heltid Tillsvidare