2015-03-25

Städdag runt Igelstaverket – för miljön och ungdomarnaRSS

Söndag 19 april kommer Städa Sverige tillsammans med cirka 80 deltagare från lokala idrottsföreningar och plockar skräp.

Det är skräpigt efter vintern och dags för en vårstädning i närmiljön. Ledare och ungdomar kommer att synas med gula västar i områdena och naturen runt Igelstaverket, vägsträckan upp mot Wittraskolan och AstraZeneca samt runt Igelstaviken upp mot Östertälje pendeltågstation.

Vårt engagemang i organisationen Städa Sverige är inne på sitt 4:e år. Under åren har flera hundra ungdomar varit med och plockat över 10 ton skräp i vårt närområde, allt från snabbmatsförpackningar till stora möbler. En möjlighet för föreningarna att tjäna in pengar och samtidigt bli mer miljömedvetna då alla deltagare även genomgår en miljöutbildning.

Städa Sveriges idé och verksamhet är enkel att förstå och mäta. Vi vet hur mycket skräp vi plockar och kan genom detta räkna på miljönytta och energispar genom insamlandet av viktiga resurser som kommer tillbaka in i samhället och inte stannar i naturen. Vi vet hur många unga som deltar i projektet, hur stor deras insats är i timmar samt geografiskt område. Vi vet vad de tycker om våra projekt och vi vet vad människor i samhället runtomkring dem tycker om deras insats. Vi vet var pengarna går och kan berätta många härliga historier där drömmar om läger, tävlingar och ny utrustning uppfylls. Alla föreningar och idrotter är välkomna att delta i Städa Sveriges projekt.