Välj en klimatsmart framtid hos oss.

Jobba hos oss

Vi skapar samhällsnytta. Gillar du att skapa?

Tillsammans har vi en viktig roll i utmaningen att skapa ett mer hållbart samhälle. Söderenergi gör skillnad varje dag och sysselsätter allt ifrån drifttekniker och ingenjörer till miljösamordnare och ekonomer. I takt med att samhället förändras, utvecklas vår verksamhet och vårt behov av ny kompentens. Därför är vi beroende av att fler människor som du kommer hit och tillför ditt kunnande, nya perspektiv och innovativa idéer.

Vi är 145 personer med en bred yrkeskompetens som arbetar här, lagom stort för att det ska finnas utvecklingsmöjligheter och lagom litet för att skapa trygghet och möjlighet att lära känna varandra. Vi har en intressant och spännande teknisk utveckling. Söderenergis engagerade, kompetenta och ansvarstagande medarbetare är den viktigaste tillgången. Här tänker vi gärna framåt. Det får oss att vilja stanna kvar. Hur tänker du?

Läs gärna mer om oss här.

Ska du jobba på någon av våra anläggningar så finns mer information till dig här.

Vi erbjuder dig

Vi är ett av Sveriges högst rankade fjärrvärmeföretag när det gäller att gynna klimatet. Kom och gör oss bättre!

Hos oss får du balans mellan fritid och arbete, ett bra friskvårderbjudande men också möjlighet att använda vårt gym. I vår restaurang serveras både frukost och lunch till subventionerat pris. Som arbetsgivare sätter vi säkerheten främst och med ett bra arbetsmiljöarbete som leder till en säker arbetsmiljö såväl socialt som fysiskt. På Söderenergi är beslutsvägarna korta och snabba, här finns stora utvecklingsmöjligheter för dig som individ och vi jobbar aktivt med kompetensutveckling för att säkerställa vår nödvändiga utveckling.

Vår arbetsplats ska inspirera till lärande, trivsel och arbetsglädje. Vi ska skapa hållbara resultat och motverka ohälsa, skador och utslagning från arbetslivet. Våra medarbetare ska ges möjlighet att leva ett friskt och aktivt liv för att höja livskvaliteten och öka välbefinnandet.

Värderingar

Vad värdesätter vi?

Det är våra värderingar som lägger grunden för vår företagskultur. Med värderingarnas hjälp har vi ett verktyg som vi använder både när vi arbetar tillsammans men också i samverkan med kunder och omvärld.

Våra värderingar är respekt, ärlighet, samarbete, öppenhet och engagemang.

Söderenergi ska vara en öppen arbetsplats som värnar alla anställda och som speglar samhället i stort. Vi anser att människor med olika erfarenhet och perspektiv är en avgörande faktor för att skapa ett utvecklande och inspirerande klimat. Med mångfald får vi en ökad erfarenhet, kompetens och kreativitet.

Rekrytering

Vi anställer inte dig för att lära ut vad vi kan. Vi vill veta vad du kan.

Vi samarbetar med tre olika rekryteringsföretag, Talentor, Thalamus och Snille bemanning, allt beroende på vilken typ av tjänst vi söker. De tar emot din ansökan och gör den första intervjun innan du kommer hit och träffar oss.

Lediga jobb

  • Maskinmästare till Söderenergi AB

    Söderenergi AB växer och vi söker nu ytterligare en maskinmästare med erfarenhet av mekanik samt styr- & reglerteknik till deras team i Södertälje....

  • Driftteknisk Trainee till Söderenergi AB

    Vi söker en Trainee med driftteknisk bakgrund/skola till Söderenergis anläggningar i Södertälje. Tjänsten innebära att få prova på alla avdelningar, från administration till mekanikavdelning och allt där emellan....

  • Underhållschef

    Söderenergi är en av Sveriges största fjärrvärmeproducenter.Vi använder återvunna och förnybara bränslen. Vi omvandlar utsorterat avfall till energi i form av värme och el med goda milj&oum...

Praktik och exjobb

Praktiska erfarenheter till dina teoretiska kunskaper.

Praktik

Praktik på Söderenergi ger dig möjlighet att lägga till praktiska erfarenheter till dina teoretiska kunskaper. Vi samarbetar med flera yrkeshögskolor i regionen och finns representerade i ledningsgrupperna på Stockholms Tekniska Institut, Nackademin och Blue Peak. Vi har också ett samarbete med Sjöfartsgymnasiet på Åland. Varje år tar vi emot praktikanter först och främst från energirelaterade yrkeshögskoleutbildningarna, där praktiken (LIA) ingår som ett moment i utbildningen, men givetvis är även andra praktikanter välkomna.

Skicka en intresseanmälan. Vi tar gärna emot din intresseanmälan för praktikplats. Vi stämmer kontinuerligt av anmälningarna mot våra behov och möjligheten att ta emot dig. Beskriv vilken skola du går i och gärna med en länk till utbildningen. Tänk på att skicka den i god tid, senast 8 veckor innan praktikens tänkta start.

Examensarbete

Vi söker alltid efter duktiga och drivna studenter från våra högskolor som kan hjälpa oss med komplicerade problemställningar. Vår ambition är att årligen annonsera ut ett par aktuella ämnen under lediga tjänster. Har du ett spännande förslag så är vi också intresserade av din spontanansökan. Här nedanför följer länkar och kort information om de senaste årens examensarbeten.

Tidigare examensarbeten på Söderenergi

2018: Malin Stauber Alfredsson, KTH 

Malin hjälpte oss att undersöka och utreda hur olika ämnen i bränslen negativt påverkar Söderenergis anläggningar vid förbränning. Examensarbetet genomfördes tillsammans med Söderenergi och ÅF och belönades samma år med Värme-och Kraftföreningens (VoK) stipendiat.

Ladda ned PDF

2017: Amanda Gustavsson och Denise Tell, KTH

Amanda och Denise analyserade vad en integrering av biobränsleförädling genom energikombinat i Igelsta kraftvärmeverk skulle innebära för Söderenergi och fokuserade på processer för att tillverka pellets respektive etanol av biobränslen. Examensarbetet utfördes i samarbete mellan KTHs inriktning för maskinteknik och Söderenergi.

Ladda ned PDF

Vi tar gärna emot dina tankar och idéer för examensarbete. Vi stämmer kontinuerligt av våra behov och möjligheter. Vänd dig till Viktor Johansson.

Sidan uppdaterades senast: 18 januari 2019 Kontaktperson för innehållet: Pia Bergqvist
WordPress Lightbox Plugin