Välj en klimatsmart framtid hos oss.

Jobba hos oss

Vi skapar samhällsnytta. Gillar du att skapa?

Rätt kompetens och förmågor både idag och framöver är en förutsättning för att utveckla och möta framtida utmaningar i energiomställningen. Tillsammans har vi en viktig roll i att fortsatt skapa ett mer hållbart samhälle. Söderenergi gör skillnad varje dag och sysselsätter allt ifrån drifttekniker och ingenjörer till miljösamordnare och ekonomer. I takt med att samhället förändras, utvecklas vår verksamhet och vårt behov av ny kompetens. Därför är vi beroende av att fler människor som du kommer hit och tillför ditt kunnande, nya perspektiv och innovativa idéer.

Vi är 160 personer med en bred yrkeskompetens som arbetar här, lagom stort för att det ska finnas utvecklingsmöjligheter och lagom litet för att skapa trygghet och möjlighet att lära känna varandra. Vi har en intressant och spännande teknisk utveckling. Här tänker vi gärna framåt. Det får oss att vilja stanna kvar. Hur tänker du?

Läs gärna mer om oss här.

Ska du jobba på någon av våra anläggningar så finns mer information till dig här.

Vi erbjuder dig

Engagerade, kompetenta och ansvarstagande medarbetare är vår viktigaste tillgång. 

Hos oss får du balans mellan fritid och arbete, ett bra friskvårderbjudande men också möjlighet att använda vårt gym. I vår restaurang serveras både frukost och lunch till subventionerat pris. Som arbetsgivare sätter vi säkerheten främst och med ett bra arbetsmiljöarbete som leder till en säker arbetsmiljö såväl socialt som fysiskt. På Söderenergi är beslutsvägarna korta och snabba, här finns stora utvecklingsmöjligheter för dig som individ och vi jobbar aktivt med kompetensutveckling för att säkerställa vår nödvändiga utveckling.

Vår arbetsplats ska inspirera till lärande, trivsel och arbetsglädje. Vi ska skapa hållbara resultat och motverka ohälsa, skador och utslagning från arbetslivet. Våra medarbetare ska ges möjlighet att leva ett friskt och aktivt liv för att höja livskvaliteten och öka välbefinnandet.

Värderingar

Vad värdesätter vi?

Det är våra värderingar som lägger grunden för vår företagskultur. Med värderingarnas hjälp har vi ett verktyg som vi använder både när vi arbetar tillsammans men också i samverkan med kunder och omvärld.

        Våra värderingar är samarbete, öppenhet, engagemang, ärlighet och respekt.

Söderenergi ska vara en öppen arbetsplats som värnar alla anställda och som speglar samhället i stort. Vi anser att människor med olika erfarenhet och perspektiv är en avgörande faktor för att skapa ett utvecklande och inspirerande klimat. Med mångfald får vi en ökad erfarenhet, kompetens och kreativitet.

Rekrytering

Vi anställer inte dig för att lära ut vad vi kan. Vi vill veta vad du kan.

Vi samarbetar med flera rekryteringsföretag, allt beroende på vilken typ av tjänst vi söker. De tar emot din ansökan och gör den första intervjun innan du kommer hit och träffar oss.

Lediga jobb

  • Vi söker Mekaniker

    Är du en engagerad mekaniker med erfarenhet av tung industri? Kolla in jobbet hos oss på Söderenergi. Här kan vi erbju...

Praktik och exjobb

Praktiska erfarenheter till dina teoretiska kunskaper.

Praktik

Praktik på Söderenergi ger dig möjlighet att lägga till praktiska erfarenheter till dina teoretiska kunskaper. Vi samarbetar med flera yrkeshögskolor i regionen och finns representerade i ledningsgrupperna på East Sweden Business School i Norrköpnig och SKY i Örebro. Vi har också haft ett samarbete med Sjöfartsgymnasiet på Åland. Varje år tar vi emot praktikanter, främst från energirelaterade yrkeshögskoleutbildningar inom drift, elkraft- och automation, där LIA-praktiken (lärande i arbete) ingår som ett moment i utbildningen. Men givetvis är även andra praktikanter välkomna att höra av sig.

Vi tar gärna emot din intresseanmälan för praktikplats. Vi stämmer kontinuerligt av anmälningarna mot våra behov och möjligheten att ta emot dig. Beskriv vilken skola du går i och gärna med en länk till utbildningen. Tänk på att skicka den i god tid, senast 8 veckor innan praktikens tänkta start.

Examensarbete vid högskolestudier

Vi söker alltid efter duktiga och drivna studenter från våra högskolor som kan hjälpa oss med komplicerade problemställningar. Vår ambition är att årligen annonsera ut ett par aktuella ämnen under lediga tjänster. Har du ett spännande förslag så är vi också intresserade av din spontanansökan. Här nedanför följer länkar och kort information om de senaste årens examensarbeten.

Studerar du på högskola och är intresserad tar vi gärna emot dina tankar och idéer för examensarbete. Vi stämmer kontinuerligt av våra behov och möjligheter.

Kontakt:

Intresseanmälan för praktik, exjobb eller andra frågor som rör området kontakta oss via mail.

Tidigare examensarbeten på Söderenergi

2021: Axel Öhman, KTH

Konceptstudie och scenarier för att omvandla Söderenergis el till vätgas. Axel har tittat på de tekniska förutsättningarna och möjligheterna att ha en vätgaslösning på Igelsta kraftvärmeverk. Studien beskriver om vätgasproduktion är något att arbeta vidare med och vilka områden som Söderenergi kan utforska vidare utifrån de förutsättningar som finns och behövs.

Ladda ned PDF

2020: Linnéa Karkulahti och Monika Mizgalewicz, KTH

Linnnéa och Monikas examensarbete utvärderar energisystemet i Sverige 2025 med fokus på elmarknaden. Uppgiften var att titta på energibehovet i stort, elpriser specifikt samt att beskriva Söderenergis framtida möjligheter.

Ladda ned PDF

2018: Malin Stauber Alfredsson, KTH 

Malin hjälpte oss att undersöka och utreda hur olika ämnen i bränslen negativt påverkar Söderenergis anläggningar vid förbränning. Examensarbetet genomfördes tillsammans med Söderenergi och ÅF och belönades samma år med Värme-och Kraftföreningens (VoK) stipendiat.

Ladda ned PDF

2017: Amanda Gustavsson och Denise Tell, KTH

Amanda och Denise analyserade vad en integrering av biobränsleförädling genom energikombinat i Igelsta kraftvärmeverk skulle innebära för Söderenergi och fokuserade på processer för att tillverka pellets respektive etanol av biobränslen. Examensarbetet utfördes i samarbete mellan KTHs inriktning för maskinteknik och Söderenergi.

Ladda ned PDF

 

Sidan uppdaterades senast: 20 februari 2024 Kontaktperson för innehållet: Johanna Wallenström
WordPress Lightbox Plugin