12 juni 2018

Engagerade idrottsföreningar gör en insats för vår närmiljö

Samhällsstöd kan ta sig i olika former, för oss har Städa Sveriges koncept tillsammans med engagerade ledare och ungdomar gjort stor skillnad.

En varm lördag i början av juni tog Tälje United (damlag) och Södertälje FK sig an uppgiften att städa vägavsnitten runt Igelstaverket. Förmiddagen resulterade i en hel del säckar med sorterat skräp.

Det var den andra städdagen för i år. Så snart snön hade smält hade vi en vårstädning tillsammans med 60 ungdomar och aktiva från Afrikansk FC, Rönninge Salem Fotboll och Telge Truckers.

1+1=3
Tack vare lokala idrottsungdomar får vi en renare närmiljö, föreningarna får pengar för att förverkliga lagets drömmar samtidigt som de lär sig om miljö och hållbarhet.

Miljöprojektet är inne på sitt sjunde år och vårt samarbete med Städa Sverige har sedan start engagerat flera hundra ungdomar.

Vi lägger stort fokus på att minimera påverkan på vår yttre miljö. Det arbete vi lagt ned har gett resultat och vi ser att mängden skräp minskat under åren. Vårt arbete fortsätter och tillsammans med leverantörer och allmänheten får vi en bättre närmiljö.

Tack alla härliga ungdomar, ledare och Städa Sverige!

Trevlig sommar från oss på Söderenergi