21 april 2022

Engagerade ungdomar på städuppdrag

Våren har kommit på riktigt och på lördag samlas vi tillsammans med Städa Sverige och tre idrottslag för en insats i närområdet runt Igelstaverket i Södertälje.

Lördag 23 april är det städdag och vi välkomnar klubblagen New Mill FC F 07/08, FC Kallfors – P09 och Södertälje BBK F06. Området som städas sträcker sig efter vägarna, vattnet och skogsområdet vid Igelsta.

Förra året hade vi tioårsjubileum för vårt gemensamma miljöprojekt med lokala idrottsföreningar.

En uppskattad aktivitet där alla tyckte att städningen var ett bra sätt att tjäna pengar på, att de vill vara med igen och att de upplevde städningen som meningsfull för miljön. Under våra tre städdagar var det 122 ungdomar och 33 ledare/föräldrar som samlade ihop 112 säckar skräp, utöver skrymmande föremål.

Städning av närområdet kring Igelstaverket är ett projekt i hållbarhetens tecken. Både för miljön som för idrottsungdomar på orten. Initiativet är ett samarbete mellan Söderenergi och Städa Sverige. Städa Sverige – idrottens miljöorganisation organiserar aktiviteten och Söderenergi är finansiär. Utöver en ersättning till lagkassan får de även en kort utbildning i miljö och hållbarhet i samband med insatsen.