15 juli 2021

Intensiva veckor av underhåll i sommarvärmen

Det är ett stort antal entreprenörer inom många professioner som jobbat på Igelstaverket under de senaste elva veckorna. Varmt tack till alla er! Underhållsrevisionerna är i det närmaste klara på två av våra viktigaste produktionslinjer.

Kalla höstdagar och vinter känns fjärran så här i semester- och sommartider. Som i många branscher betyder lågsäsongen fokus på andra arbetsuppgifter. För oss på Söderenergi är det en period med väl planerade projektarbeten för att säkerställa produktionen av värme till de boende i våra kommuner och el i vår region.

Samverkan står alltid i centrum hos oss och det är fantastiskt att ha engagerade entreprenörer inne på anläggningen. Stort tack för er insats. Med hänsyn till Covid-19 har vi även i år specifika förhållningsätt, vi uppskattar den följsamhet som alla visat. Tillsammans har vi undvikit smittspridning på anläggningen.

Arbetet på Igelsta kraftvärmeverk är klart nu i dagarna och vi gör nu ett uppehåll i våra revisioner, men bara några veckor innan det är dags för övriga pannor, både på Igelstaverket och i Fittja.

Vår produktion av fjärrvärme tar inte sommarledigt, den går dock på låglast. Kollegorna inom produktion och i kontrollrummet säkerställer att du och industrin har den värme som behövs även sommartid. Ja duscha och diska ska du väl.

Från Söderenergi önskar vi en trevlig sommar!