3 juli 2023 Karin Medin, vd

Karin Medin blir ny koncernchef och vd för Telge AB

Söderenergis vd Karin Medin tar över ledarskapet för Telgekoncernen. Hon lämnar sin nuvarande roll och tillträder som koncernchef och vd för Telge AB den 1 oktober 2023.

Karin Medin är civilingenjör med lång erfarenhet av att leda komplexa verksamheter inom energisektorn. Efter drygt tolv år som vd för el- och fjärrvärmebolaget Söderenergi välkomnas hon nu till Telgekoncernen.

Karin är en erfaren och mycket skicklig företagsledare. Genom sitt arbete med Söderenergi och sitt engagemang inom Energiföretagen och Svenska Bioenergiföreningen har hon gjort viktiga insatser för omställningen av den svenska energisektorn, säger Alexander Rosenberg (M), styrelseordförande Telge AB.

Bakgrunden på Söderenergi är en styrka i det nya uppdraget.

Telge är en spännande koncern med en oerhört viktig och bred verksamhet, säger Karin Medin. Jag är stolt och ödmjuk inför uppdraget och jag tror att jag kan bidra i utvecklingen framåt. Jag är också tacksam över fina år på Söderenergi och lång samverkan inom Södertälje, säger Karin Medin, tillträdande vd för Telge AB och koncernchef för Telgekoncernen.

Arbetet med att söka ny vd för Söderenergi inleds snarast.

Se även dagens pressmeddelande från Telge

I juni 2022 gick Telges dåvarande koncernchef Juan Copovi-Mena i pension. Under året som gått har Jörgen Austler, tidigare finansdirektör, lett Telgebolagen som tillförordnad koncernchef och vd för Telge AB.

Telgekoncernen har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 4,5 miljarder. I koncernen ingår bolag som Telge Nät, Telge Återvinning, Telge Bostäder, Södertälje hamn och Tom Tits Experiment. Söderenergi ägs till 42 procent av Telge, och till 58 procent av Södertörns Energi (som i sin tur ägs av Botkyrka respektive Huddinge kommun).