3 april 2019

Städa Sverige är ett säkert vårtecken runt Igelstaverket

Samarbetet mellan Söderenergi och Städa Sverige är ett handlingskraftigt initiativ sedan många år som engagerar ungdomar inom idrotten.

Det handlar om att vårda närmiljön och samtidigt bidra till idrottslagens klubbkassa. Att ungdomarna samtidigt lär sig mer om miljön, sortering och vår verksamhet är ett plus.

För åttonde året i rad så engagerar Söderenergi ungdomar från lokala idrottsföreningar för en ordentlig vårstädning runt om Igelstaverket i Södertälje. Nu på lördag, den 6 april, är det dags igen. Organisatör till aktiviteten är Städa Sverige, idrottens miljöorganisation. Söderenergi finansierar projektet.

– På lördag städas vår del av Sverige, klubblagen som står för insatsen går verkligen in för det med en positiv inställning och gör ett kanonbra jobb. Ibland blir man förvånad över det skräp och dumpningar dem hittar efter vägarna, säger Urban Skoog, avdelningschef Söderenergi.

– Nu när snön smält undan kommer skräpet fram och det är viktigt att samarbetet mellan idrottsungdomar och Söderenergi finns, säger Mats Wesslén, vd på Städa Sverige.

De som kommer att utföra insatsen för miljön på lördag är 60 ungdomar och aktiva från bland annat Afrikansk FC, Telge United FF och Södertälje FK. Föreningarna får en slant för att förverkliga lagets drömmar samtidigt som de lär sig om miljö och hållbarhet.

– Vårt engagemang och samarbete med Städa Sverige har fungerat jättebra och sedan projektstart har flera hundra ungdomar deltagit. Vi lägger stort fokus på att minimera vår påverkan i närmiljön, vi också lagt kraft på att leverantörer efterlever våra krav vid transporter. Sammantaget har mängden skräp minskat under åren. Städa Sveriges koncept tillsammans med engagerade ledare och ungdomar gör också skillnad. Win-win för alla, säger Urban Skoog.

Vårstädningen på lördag den 6 april kommer att pågå mellan 9.00 fram till ca 12.30.
Den första av årets tre städdagar.

Läs mer om Städa Sverige